Piwa lane
Jeżeli są Państwo amatorami piwa, serdecznie zachęcamy do spróbowania naszych trunków z nalewaka. Przechowywane w drewnianych lub metalowych beczkach i transportowane w stabilnych warunkach, zachowują pełnię smaku i aromatu. To idealny wybór dla wszystkich osób, które szukają alternatywy dla supermarketowych piw butelkowych. Amatorzy piwa są zgodni – piwo z nalewaka jest smaczniejsze i bardziej aromatyczne niż te z butelki. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych Klientów wprowadziliśmy do naszego sklepu instalacje „z beczki do butelki”, która pozwala cieszyć się nalewanym piwem w zaciszu własnego domu. Doskonale wiemy, że piwa z butelek szklanych muszą przebyć długą drogę, zanim trafią do Klienta. Kupując piwo w sklepie nigdy nie wiadomo, ile czasu upłynęło od jego rozlewu. W przypadku piwa z nalewaka trunek w beczce trafia bezpośrednio z browaru do multitapu. Krótki łańcuch dostaw i ominięcie etapu leżakowania na półce sprawiają, że jakość piwa jest zdecydowanie wyższa.
Piwa z nalewaka – dlaczego są lepsze od tradycyjnych?
Zdecydowana większość piw butelkowanych czy w puszcze jest pasteryzowana lub mikrofiltrowana w celu wydłużenia terminu przydatności do spożycia. Niestety, takie zabiegi negatywnie odbijają się na walorach smakowych i zapachowych trunku. W przypadku beczek nie ma tego problemu. Od razu po dostawie umieszczamy je w chłodnym miejscu i szybko opróżniamy. Kolejną kwestią, na którą warto zwrócić uwagę, jest ekologia. Wprawdzie szkło czy puszka są neutralne dla zdrowia, ale koszty ich wykonania znacznie obciążają środowisko naturalne. Beczki lub jednorazowe KEGI są o wiele korzystniejszym rozwiązaniem.
W naszym sklepie stawiamy na recykling dlatego zachęcamy do korzystania z wielorazowych opakowań. Używane przez nas butelki są hermetycznie zamykane dbając o utrzymanie najwyższej jakości produktów. Spróbujcie naszych piw, a już nigdy nie wrócicie do sklepowych trunków.
Piwa dostępne w naszej ofercie
Piwa czeskie
- Holba premium
- Holba kvasničák- jasne, niefiltrowane piwo, o miodowo-złotej barwie, lekko goryczkowym i doskonałym smaku. Zawiera żywe drożdże piwne, bogate źródło witamin i pierwiastków śladowych ważnych dla organizmu człowieka.
- Litovel miodowy
- Litovel premium dark
- Litovel czarny citron
- Litovel gustav - specjalne niefiltrowane półciemne piwo, nazwane na cześć znanego czeskiego wrestlera Gustawa Friszteńskiego. Rodzaj piwa: półciemne, fermentacja: dolna, zawartość alkoholu 6.1%,
Wygląd i zapach: bursztynowy kolor, gęsta biała piana, chmielowy aromat, przyjemna goryczka i harmonijny pełny smak podkreślają wyjątkowość tego świątecznego półciemnego niefiltrowanego specjalnego piwa z ekstraktem chmielowym. Gustav dojrzewa w beczkach przez całe 100 dni. - Litovel pszeniczny
- Gambrinus - marka popularnego czeskiego piwa, warzonego według dawnych receptur. Proces produkcji opiera się na klasycznej metodzie gotowania z wykorzystaniem trzech rodzajów chmielu. Trzeci chmiel następuje po ugotowaniu, kiedy brzeczka zaczyna stygnąć. Nadaje to piwu wyjątkowe właściwości organoleptyczne. Dzięki temu Gambrinus zachowuje dużą ilość chmielu oraz ma wspaniały smak i aromat. Posiada złocisty kolor, białą puszystą piankę, która nie osypuje się bardzo szybko. Aromat jest świeży, lekko słodowy z przewagą chmielu z lekką nutą chleba. Jego charakterystyczną cechą jest przyjemna goryczka w posmaku, której nie dają żadne inne marki.
Piwa ukraińskie
- Lwowskie 1715 to ukraińskie piwo typu lager a 1715 to rok powstania najstarszego browaru na ziemiach ukraińskich. Warzone wyłącznie na naturalnych składnikach: wybornym słodzie, aromatycznym chmielu i kryształowo czystej wodzie z odwiertów artezyjskich, spełnia do dziś najwyższe wymagania jakościowe i smakowe. Klarowne, słomkowo złote w barwie klasyczne jasne piwo dolnej fermentacji. Nieco kukurydziane w aromacie, bardzo delikatnie goryczkowe piwo, wyraźnie słodkawe. Piwo jasne, pasteryzowane. Alkohol: 4,7% obj. ekstrakt: 11,5% wag. Podgatunek: jasny lager Premium, bukiet: kukurydziany.
- Obołoń - chmielowy napój ma niezapomniany smak, z wyraźną goryczką pachnącego chmielu i umiarkowaną słodyczą słodu jęczmiennego, które są harmonijnie zbalansowane.
W wyniku degustacji uzyskasz orzeźwiające wrażenie z przyjemną ostrością dwutlenku węgla, bez posmaku i kwaśnych nut. Ryż nadaje piwu wyjątkową miękkość i lekkość, łagodząc goryczkę i ostrość napoju.
Obołoń Premium ma charakterystyczny pachnący aromat, złocisto-miodową barwę i białą, gęstą pianę. Kaloryczność piwa Obołoń Premium wynosi 45 kcal na 100 g produktu. Składniki: przygotowana woda pitna, jasny słód jęczmienny, ryż, melasa maltozowa, chmiel. Zawartość alkoholu: co najmniej 5,0%. BLG: 12%. - Zibert
Polski cydr jabłkowy
- Dzik – naturalny Polski Cydr, produkowany wyłącznie z polskich, najbardziej dzikich jabłek. Nie zawiera sztucznych barwników i aromatów. Półsłodki, półmusujący i gazowany.
Dzik charakteryzuje się świeżym, lekko słodkawym, a zarazem bardzo orzeźwiającym smakiem i mocno wspierającym słuszne inicjatywy jak Fundacja Łąka.
Jest idealny na każdą okazję i każdą porę roku. Cały proces produkcji od przyjęcia jabłka, przez tłoczenie, fermentację, leżakowanie, rozlew jest pod stałą kontrolą jakościową, co oczywiście wpływa na wyjątkowość samego Dzika.